ADB: Discutii in Scara Blocului

-> Inainte sa postati o intrebare noua, verificati daca nu i s-a raspuns deja undeva pe forum.

Neautentificat.

#1 2016-11-05 22:57:56

ambr0zie
blocatar nestiutor
Înregistrat: 2016-11-05
Mesaje: 1

Zgomote

Buna seara.
Sunt doar chirias, nu proprietar, dar sper ca ma primiti la o discutie in scara blocului. Am sa fiu cat de scurt pot. Daca iese roman, scuze.
M-am mutat impreuna cu prietena intr-un apartament. Bloc care parea zdravan (o sa vedeti de ce zic asta), cu pereti grosi, etaj 5/7, mobilat, utilat, frumos.
La 2 saptamani dupa mutare, de sus au inceput sa se auda urlete de copii, urlete de adulti care injura copiii, tranteli, duduituri (zdrangane geamurile si usile din casa). Pana atunci nimic - probabil ca au avut concediu. Se intampla zilnic, ziua nu ma deranjeaza (plec din casa la 9 si ma intorc la 20 de la serviciu, si daca le aud seara, desi nu-mi convine, nu e gaura in cer), dar grav e ca se intampla noapte de noapte. Si nu la 10, la 11 ci la 1,2. Iar programul reincepe la 6 dimineata. Nu inteleg ce program de somn au. Va rog sa ma credeti ca de multe ori ma trezesc speriat in bubuituri, urlete  si zdranganeli si am impresia ca e cutremur. De pe 15 septembrie in toate noptile ori adorm la 2, ori ma trezesc la 6, ori amandoua. Pur si simplu se misca lustrele si fileaza lumina becurilor.
Am fost la usa vecinului de mai multe ori - nu deschide. Il vad ca se uita pe vizor, dar nimic. Am fost la administrator (foarte batran si nu prea aude), mi-a zis, dupa ce i-am repetat ca nu auzea, ca o sa vorbeasca, rezolva. Am fost a doua oara dupa o noapte cu 4 ore de somn si mi-a zis ca el n-are ce sa faca, sa vorbesc cu presedintele blocului.
I-am spus proprietarului meu (plecat din tara), si-a trimis cumnatul, el a fost la vecin de cateva ori, ultima oara i-a deschis (mie niciodata) si din ce spune cumnatul proprietarului, vecinul "e un tanar de treaba, cu doi copii linistiti". Si i-a spus ca ma si cunoaste, de ce nu vin eu? (cred ca ma cunoaste de pe vizor, asta a fost culmea nesimtirii).
Am 31 de ani, am stat la bloc toata viata, si mai izolate fonic si mai putin izolate, am avut toate tipurile de vecini posibile, dar sa nu pot dormi in nicio noapte nu am patit. Nu sunt nebun sa am pretentia sa nu mai aud zgomote "de fond"ca e bloc de oameni, nu manastire - dar nu asa. Am somnul greu in general, uneori dau snooze la alarma de 2-3 ori, dar zgomotul e atat de mare incat sar din pat.
Blocul pare bine izolat. Nu aud NIMIC de la cei de sub mine si de la cel care sta perete in perete. Si oamenii locuiesc acolo, au familii etc.
La avizier apartamentul respectiv are restante de 15.000 de lei - mi se pare enorm. Nu e treaba mea, dar am observat ca unde sunt restante babane vin si alte probleme.
Suntem trecuti in cartea de imobil, contract prin agentie, dar nu e inregistrat la Fisc - stiu ca asta nu e bine dar nu cred ca imi ia toate drepturile.
Va rog spuneti-mi daca e alta solutie in afara de mutare, totusi nu sunt ... cu cortul sa plec la 2 luni si nici nu am atatia bani din nou. Am ajuns la limita nervilor, la serviciu imi e din ce in ce mai greu sa ma concentrez. As bate in calorifer dar bat degeaba - nu sunt tevi comune, e debransat blocul. Strig inspre tavan si bat cu o sticla de apa, niciun efect (si sa nu credeti ca imi face placere sa strig si sa bat in tavan si nici n-am facut asta vreodata pana acum).
Multumesc celor ce au avut rabdare sa citeasca.

Editat ultima oară de ambr0zie (2016-11-07 00:40:18)

Offline

 

Antet forum

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB

.