asociatia de blocatari

Va multumim ca va avem

Va multumim ca va avem

Primita de la János Rusiczki pentru care ii multumim.

(published in poze din scara 02 (=doi), 16249 de rotatii de apometru)
- // -

Ordonanta pârâciunii

Hotarirea de Guvern 400/2003 -cadrul legal pentru a spiona si a merge cu pira; S-a aprobat si in blocul in care blocuiesc eu.

Plini de zel, vecinii care nu au alta treaba decat aceea de a beli ochiul pe vizor, sunt fericiti. Iata, devine legal sa mergi cu soparla la administrator.

In unele scari de bloc, administratorii, cu talpile arzande de entuziasmul zilelor ceausiste, lipesc cu limba de lemn afise: "Urmariti permanent persoanele straine si suspecte care intra in bloc si, dupa caz, anuntati administratorul".

...Langa mine sta o biata... sa-i zic familie? de neispraviti. Au cate treizeci de ani, fiecare, si, pe langa faptul ca i-a pedepsit Dumnezeu cu uraciune, i-a lasat si rai. Ca sa compenseze moartea sufletului. ...Sa aiba senzatia ca sunt vii, prin ura si paraciune.

M-am trezit reclamata la baba cloantza a blocului (ei, cine, in fiecare bloc exista o baba a draqu, care e palnie la ureche, seaca si darnica in reclamatii); asadar, m-am trezit reclamata ca primesc vizite. Si ca fac zgomot maare in casa. Io, nevinovata, asta mi-e sfanta cruce!

Intr-o zi, imi bubuie in usa neste pumni. Deschid si, stupoare: in prag, vecinul parator si hoashca baba cloanta. Ma intreaba direct, ca sa ma pierd, probabil: "Cu cine sunteti in casa?"

...Sar peste partea in care a iesit olteanca din mine la suprafatza, pentru ca nu e frumos sa descriu aici felul in care o doamna agresata in propria-i casa injura de morti in legitima aparare...
...Si trec direct la final: uratii m-au lasat in pace.
...Dar numai dupa ce am promis sincer, cu lacrimi in ochi, cu voce de piept si cu mana in gat (nu mai stiu pe care l-am prins, ca vedeam negru) ca ii gushui pe palier, daca nu ma lasa in pace.

Acum, ce ne facem? A devenit legal paratul, mai mult, am auzit ca daca ai caine si latra in casa cat timp esti plecat, jegurile au dreptul de a te da la politie, pe motiv ca maltratezi animalul (acum nu se mai cheama ca ii enervezi pe vecini, ci ca se plictiseste cainele, ma-ma lor...).

Mai avem ficati sa o rabdam si pe asta? ...Ca eu, pe zi ce trece, traiesc un deja vu al timpurilor de dinainte de 89...Cand il mai vad si pe Nastase la televizor, asa m-as infige cu numaratoarea in ouale lui...(da, recunosc cinstit, vreau sa i le numar, am o obsesie)
...Ne paste, iar, o revolutie, sau neuronii mei, cu de la ei putere, s-au apucat sa faca muschi de batut vecini?

Pazea!

trimis de nona


- // -

Imperiul contraataca: Din nou Calea Mosilor

Sper ca v-a fost dor de mine, dragii mei, am fost ba ocupata, ba in concediu, dar tristul adevar este ca blocatarii mei au cam dormitat in ultima vreme. Insa de curand s-au trezit: brusc, fara avertisment, with a vengeance! S-A DECIS SCHIMBAREA USII DE LA INTRARE SI A INTERFONULUI! In principiu e o chestiune destul de simpla si civilizata: tehnica depasita, aspect demodat.... Insa nu uitati ca avem de a face cu blocatarii din Calea Mosilor!

Mai intai, nu se stie precis CINE a decis schimbarea. Am putea intra in discutii filosofice, dar n-are rost. Pe scurt, aparent a fost o decizie a soartei, ca nimeni nu a fost intrebat. Apoi, evident, s-a trecut la treaba. A aparut usa. Cine, cum, de unde a cumparat-o iar nu am aflat. Nu tu nume de firma, chitante, garantie, service etc. Era doar usa si vreo 7 muncitori (3 lucrau 4 ii supravegheau) care s-au chinuit vreo 3 zile sa dea jos vechea usa si alte 3 sa o puna bine pe cea noua (adica sa nu iti cada cu totul in cap cand o deschizi!).

A inceput apoi taraboiul cu interfonul. Mai intai s-a montat sursa de la intrare (aia cu butonashe). Logic urma ca in 3-4 zile sa apara si receptoarele in toate cele 32 de apartamente. 3-4 e corect spus, dar nu zile, saptamani. Astfel ca, pret de o luna, te puteai fatzai fara treaba prin bloc orice ai fi fost (parlamentar, terorist, aurolac).

A treia etapa a fost distribuirea cheilor si cartelelor magnetice (e usa moderna, cu fasoane, merge si cu cartela). Realitatea este ca la doua luni jumate INCA nu au aparut cartelele - si am o vaga idee ca nici nu vor aparea.

O alta realitate este ca interfonul are o personalitate proprie si functioneaza in functie de niste parametri oculti - nu stiu daca e vorba de alinierea lui Venus cu Saturn sau de rata de schimba la Euro.

Cam asta ar fi pe moment. Acum ne trezim la realitate, injuram in fata interfonului surdomut si cred ca in curand va aparea un commando care sa dea jos usa.

La mai mare!

trimis de Silvia

- // -

Cand vor sucomba dinozaurii-delatori din scara blocului?

...Cine nu are pe scara lui o hoasca delatoare, sa nu-si doreasca sa cumpere. ...Pentru ca nu o vor scoate la capat, niciodata. ...S-a dus linistea unui bloc in care suntem obligati sa convietuim, cu bune, cu rele!

...Uite, eu ce-am patit, de pilda.
Sunt un cetatean la locul lui, care sta ca tot omul, fara forme legale, cu chirie, intr-o blestemata de garsoniera in Dristor... Beneficiile sunt majore si letale (fatza de alte lagare de concentrare): de la sfantul miros de cadavru care vine cu generozitate prin toti peretii, de fiecare data cand cineva gateste lucruri uitate si imputite prin frigider, pana la absoluta transparenta auditiva a acelorasi ziduri, care te smintesc mintalmente - dar te si perfectioneaza imaginativ (astfel, eu pot spune cu precizie farmaceutica daca cel care face pishu la etajul trei acum este femeie sau citeste...

- // -
Lipseste programul T.V.

Lipseste programul T.V.

via Dragos: "La mine acasa in Bulevard 1Mai (fost)..."

(published in poze din scara 02 (=doi), 16481 de rotatii de apometru)

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô