asociatia de blocatari

Felicia intreaba, noi intrebam mai departe

As dori sa stiu conditiile de aplicare aplicare a penalitatilor in cadrul Asociatiei de Locatari.

Va multumesc anticipat,
Felicia

- // -

Si eu cu cine votez?

Guvernul Nastase nu a renuntat la ideea de a lega populatia de caloriferul de stat, printr-o hotarire ce a fost caracterizata deja drept neconstitutionala. Desi “a indulcit” unele dintre controversatele prevederi din strategia privind alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, executivul ii pune la plata pe proprietarii de centrale care refuza sa se rebranseze la caloriferul de stat. In plus, hotarirea lasa la latitudinea autoritatilor locale puterea de a aproba existenta altor sisteme de incalzire in afara celui de stat, reglementarile ulterioare putind stabili “zone prioritare” pentru sistemul centralizat de incalzire.

Consumatorii care au renuntat la sistemul centralizat de incalzire primesc un ultimatum: ori accepta pina in 2007 reconectarea, ori ramin separati si platesc o taxa lunara. Aceasta este una dintre prevederile unei hotariri aprobate de guvern cu multa discretie (HG nr. 882, publicata in MO 619 bis din 8 iulie); desi actul normativ este in vigoare de mai bine de doua luni, nici macar reprezentantii asociatiilor de proprietari nu stiu ce contine.

Ei au protestat inainte de aprobarea hotaririi, insa guvernul nu a eliminat toate pasajele controversate. Cum este, de exemplu, cel potrivit caruia debransatii vor fi nevoiti, din 2007, sa revina la caloriferul de stat ori “sa despagubeasca” furnizorul de energie termica in sistem centralizat, aceasta obligatie rezultind din modul de plata al energiei.

Din noiembrie 2005, va fi aplicat tariful binom, adica factura de energie termica va avea doua componente: un abonament lunar si consumul efectiv de apa calda si caldura. Strategia aflata deja in vigoare propune ca debransatii sa plateasca abonamentul lunar chiar daca au renuntat la serviciile regiei de termoficare: “In zonele cu blocuri care au atit apartamente conectate la sistem, cit si apartamente deconectate, implementarea tarifului cu doua componente va acorda un termen de gratie de doi ani pentru apartamentele deconectate pentru a decide reconectarea sau a incepe sa plateasca oricum partea fixa”.

Autoritatile locale au mina libera la stabilirea sistemelor de incalzire; hotarirea prevede “crearea unor zone prioritare de termoficare”, prin acte normative ulterioare. Totodata, in strategie guvernantii recunosc ca, in ultimii patru ani, 21% din populatie s-a debransat si arata ca “serviciile publice de incalzire urbana in sistem centralizat trebuie mentinute si dezvoltate”.

Desi recunosc ca sistemul centralizat este unul ineficient, autorii strategiei semnate de Adrian Nastase spera sa atraga clienti datorita scumpirii gazelor naturale (deci prin cresterea facturilor celor cu microcentrale) si prin “campanii periodice in mass-media”, care sa schimbe perceptia consumatorilor. In viziunea guvernantilor, sistemele alternative de incalzire sint potrivite doar pentru zonele izolate. (via evz.ro)

- // -

ma enerveaza niste vecini

salutare.

vreau sa va cer idei intr-o problema care imi macina nervii de 2 ani. la scara vecina, sunt unii la parter care au o pasare (pitpalac cred ca e), care "canta" strident de tot (de fapt scoate niste sunete ca o masina cand merge in marsarier-bip-bip-bip-bip-bip-bip). am fost si am discutat cu ei sa-si inchida termopanele noaptea ca sa pot dormi linistit. au zis ca sunt primul care zice ca-l deranjeaza pasarea. am parlamentat cu ei, m-am certat cu ei, am fost la politie, nu s-a rezolvat nimic.

pasarea e tot acolo si imi bazaie mie creierii cu sunetele ei stridente.

nu vreau sa-i fac nici un rau pasarii-ea nu are nici o vina-locul ei e pe camp (de fapt nici nu pot-e ascunsa dupa gratii dese si dupa o plasa de tzantzari) dar vreau sa pot dormi linistit si cu geamurile deschise pe caldura asta.

hai sa va vad imaginatia
multam.


Continuarea (rezolvarea?) acestei interesante (si dealtfel, tipice) probleme poate fi gasita aici.

- // -

Scrisori pe adresa redactiei

citez:

"De curand blocul nostru a fost dotat cu acoperis din tigla, dar cand a venit vorba de cheltuieli administratorul a refuzat sa prezinte factura invocand doar o dispozitie de plata. Ce este de facut, cum putem sa vedem factura respectiva?...Va multumesc!"

- // -
Cine poate explica oare?

Cine poate explica oare?

(published in poze din scara 02 (=doi), 16408 de rotatii de apometru)

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô