asociatia de blocatari

Vecinul si golanii

Acum cateva luni turnam aici, cu obida, chestii despre o anumita cotoroantza paratoare, denumita generic "dinozaur delator".

Am revenit, pentru a raporta urmarea: s-a potolit. Dar s-a potolit atat de bine, incat nu mai iese din casa. Si asta din cauza ca pe palierul nostru comun si-a facut cuib, de ceva timp, o "adunare" de golani, care, cica, vin in vizita la ala care sta langa mine, ala negru care respira greu, in carucior cu rotile... Vizita inseamna asezarea strategica pe palier, imbatarea cu diverse spirtoase pana in miez de noapte, vorba tare, manele la cerere si "hai sictir!" la orice protest al blocatarilor care, subit, au disparut ca potarnichile, impreuna cu sectoristii care vizitau des blocul... Acum, cu inima tremuranda, urc devreme acasa, glisez usor pe scari si ma strecor in garsoniera, cu un vag regret pentru vremurile cand politaii ma controlau in buletin, la reclamatia hoastei...

Intr-o seara, inainte de Craciun, satula sa tot dorm cu televizorul aprins pentru a nu mai auzi scandalul de pe scara, am iesit si i-am implorat sa nu mai arunce cu bombe pe scara, ca simt ca e prea mult. Am si plans. Rugile mele au avut un efect aproape imediat, mergand exact la inima golanilor, sustinuti de ala in carucior, vecinul meu: exact la miezul noptii, in usa mi-a explodat o bomba...

Si am tacut. Politaii pe care i-am intalnit in cale a doua zi mi-au spus ca ei pot sa le dea amenda nemernicilor, insa si eu, la randul meu, trebuie sa am mare grija seara, la intrarea din bloc, pentru ca, plini de gratitudine pentru reclamatia mea, golanii s-ar putea ca sa se inghesuie sa imi dea si ei, un cutit, o esarfa in jurul gatului, sau, mai bine, sa ma mute cu totul intr-o alta locuintza, unde as putea avea si un loc de munca silnic, pe spate, la produs.

...Am intalnit-o pe cotoroantza ieri pe scara si i-am suierat ceva indescifrabil, care tine de faptul ca acum e muta si surda, au ajuns-o blestemele mele, sau a potolit-o ala din carutz, cand i-a zis ca "va iau gatu' la toti daca ma supar, la fel cum mi-au dat aia in sira spinarii mie!" ?

...Si eu ma spetesc sa fiu la zi cu facturile... Mama ei de viatza...

Noo, astept sa ne strangem pe aci mai multi frustrati, si pe urma dau o bere, organizez o intalnire si ne razbunam noi, unii pe altii. Uite, de exemplu, eu ma ofer sa ii dau un branci unui administrator, la alegere, se baga cineva sa ii cotonogeasca pe golanii de pe palierul meu?

trimis de nona

- // -

Najpa

Modificarile aduse Codului fiscal elimina o serie de facilitati fiscale, cum ar fi cele ce se acordasera pentru cheltuielile efectuate in scopul sporirii confortului termic al locuintelor, spre exemplu cu geamuri termopan. Deducerile economice care includ cheltuielile pentru reabilitarea locuintei de domiciliu destinate reducerii pierderilor de caldura in scopul imbunatatirii confortului termic, in limita sumei de 15 milioane de lei anual, au fost eliminate din legislatia fiscala in vigoare. Eliminarea in discutie nu se refera la anul 2004.

De asemenea, au fost eliminate deducerile economice care includ prime de asigurare pentru locuinta de domiciliu in limita echivalentului in lei a 200 de euro pe an. [..]

(via romanialibera.ro)

- // -

La garsonierele alea de sub pod, please.

Sa stai in Romania...bad enough, sa stai in Miercurea-Ciuc... heheh, sa fi roman in ciuc... si pe langa toata durerea asta, sa mai stai si la mama dracului sub pod. Nu stau chiar intr-o cutie de carton sub pod, da' cand ma duc cu taxiu' acasa ii zic la nenea "acolo la garsonierele alea de sub pod, da nenea acolo unde stau cei mai multi moldoveni din ciuc". de unde dracu' sa stie el ca sunt romanca? si purtam o conversatie instructiva despre "budos romanok", hehe, cine stie stie, cum ca mama lor ce cauta pe pamantul sfant si secuiesc...

cobor, urc 3 etaje, imi fac loc printre chistoace de tigari, arunc si eu unu' la colectie, ce puii mei, si ce daca n-am platit intretinerea de 3 luni!

si deschid usa...ah, sunt acasa, home sweet home, ma descalt, numar cate tigari mai am sa vad daca-mi ajung si pe dimineata la cafea si zambesc. sunt acasa, nimeni nu ma freaca la cap aici, ah tre' sa fac o baie.... las apa sa curga un sfert de ceas. baga-mi-as si scoate-mi-as ca ceasul meu inregistreaza si apa asta nu se mai incalzeste si la ce puii mei tre' sa fac eu baie chiar in seara asta? las' c-o sa curga apa calda maine dimineata. si-n linistea serii aud "mortii matii, ca ti-am zis io, cine te-o pus ba pe tine sef de scara? zbang, pleosc (o usa trantita), ba pula, ce zici daca framant io cutitu' asta-n tine> ca pe porc te tai ba, fiti-ar natia ta de bozgor, sef de scara ai? tu-ti amaru tau de astazi si maine"

si io stau langa usa si rad, hihihi, hehehe, il taie? nu-l taie ca pe porc?

dupa care omul se supara si mai tare si-ncepe sa bata cu pumnu' lui puternic de moldovean hranit cu slanina si branza in toate usile. inclusiv in a mea. "iesiti ba! ce pula mea, nu mai aveti curaj acu' ai? sef de scara ungur va trebe' voua..va tai ba, framant cutitu-n voi fir-ati ai dracu'"

si-mi piere zambetul de pe buze, daca n-am inchis usa ca lumea si framanta asta cutitu-n mine? ce fac, ii arat buletinul ca sa-i demostrez ca-s romanca?

- // -
Esti barbat sau...

Esti barbat sau...

Bogdan: "La intrarea in bloc unde e firma. Intr-o seara plecam spre casa cand am vazut o duduie lipind in graba afisul si luand-o la fuga pe scari :) "

(published in poze din scara 02 (=doi), 18007 de rotatii de apometru)

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô