asociatia de blocatari

Terasa de la Afumati

Locuiesc la ultimul etaj si am vecini care au obiceiul sa faca afumatoare pe bloc. Chiar sparg lemne!
Acest lucru sunt convins ca afecteaza terasa.

Exista vreo reglementare sau lege legata de statutul terasei blocului? a cui este? cine are accces? cine o repara?

Am nevoie de informatii care sa ma ajute sa le interzic sa mai acceseze acoperisul in interes personal.

Adrian

- // -

Oferta: firma

Firma specialiata asigura transformare asociatii de locatari in asociatii de proprietari, calcul liste cu cotele lunare de intretinere, inclusiv pe Internet, intocmire si depunere declaratii periodice pentru bugetul de stat. In limita timpului pot asigura inclusiv consultanta gratuita pe Internet.

Tel. 0722624066 sau email nicusimy@yahoo.com,
Simionoiu Nicolae

- // -

Cind medicul de familie bate presedintele (de bloc)

Sunt presedintele blocului in care locuiesc.

Avem o problema pe care nu stim cum sa o rezolvam. Acum un an la parterul blocului a cumparat apartamentul a doamna doctor. A venit catre asociatie cu rugamintea sa primeasca aprobare pentru deschiderea unui cabinet medical-Medic de familie. Am fost de acord dar cu conditia ca respectiva doamna medic sa aiba in grija parterul blocului (curatenie zugraveala) si sa plateasca o taxa pe baza de contract pentru cheltuieli suplimentare (interfon folosit in exces cam 60- 80 persoane pe zi care intra si ies, persoane care stau pe hol si fac mizerie etc.) Dansa a fost de acord pana la semnarea actelor apoi, nefacand inca un contract cu noi nu vrea nici macar sa intretina holul blocului nu spun sa plateasca o taxa pe baza unui contract.

Ce este de facut? Ce putem face? Cui trebuie sa ne adresam?

Madalin

- // -

Cum sa-i inchid gura legal?

Buna ziua,

As dori sa aflu care sunt etapele unei proceduri legale (daca astfel de procedura exista) prin care se poate reclama zgomotul facut de un vecin de deasupra. Mai precis, vecinul are un copil, needucat sau needucabil, care alearga prin casa, inclusiv la ore mici din noapte.

Multumesc,
Dana Haifler


- // -

Haz de necazul... blocatarului (2)

10. „Catre presedintele blocului: nu stiu cum va numiti, dar sper ca ma cunoasteti, pentru ca sunt proprietarul care n-a mai dat pe acasa de trei luni si, fiind plecat din tara, vreau sa ma scoateti de la intretinere”.

11. „Cum se face ca din atatea proprietare coafate, aranjate, parfumate de nu poti sa mai treci pe scara, nici una nu e in stare sa ia matura in mana, daca lipseste femeia de serviciu pe caz de boala?”

12. „Cand am fost ultima oara la administratie, am vazut ca pe usa era un afis cu... „cautam administrator”. Pai de ce? Nu aveam unul?”

13. ,,Vreau să vă dezvălui ceva domnule administrator: vecina de la doi a adus aseară acasă pe cineva cu un căţel si cu o valiză mare, iar azi a ieşit să plimbe căţelul. Eu vă rog să verificăm ce a făcut cu omul care căra valiza..."

14. ,,Vecinii nu mai vor să vină la adunările generale, dar eu am venit ca să vă spun că...era mai bine să nu vin"

15. ,,Domnule locatar, dacă vreţi să ne certăm eu sunt de acord pentru că, în calitate de administrator, trebuie să fiu disponibil oamenilor din bloc şi să discut cu fiecare. Dar să nu uit făcăleţul..."

16. ,,Sunt o proprietară din blocul ... si vreau să mă adresez tuturor autoritătilor care l-ar putea lua de gat pe administratorul meu...”

17. ,,Data viitoare cand mă voi comporta necivilizat cu dumneavoastră, domnule administrator, puteti să vă dati la mine, că de data asta eu am fost porc. Dar vă astept la cotitură...”

18. ,,Domnule administrator, stim că bucuria dvs. cea mai mare este să nu vă mai reclame nimeni de Sărbători. Tocmai de aceea, cu această ultimă sesizare, vă dorim un sfarsit de an fericit si ne vedem la restantele de la anu”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sarbatori fericite intregului colectiv si tuturor colaboratorilor.
La multi ani !
Cristian

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô