asociatia de blocatari

Daca gasiti pe altcineva, sa-l puneti administrator, bine?

Salut,

Ce se poate face in situatia in care ai un administrator caruia nu-i pasa de cati bani incaseaza, cati bani plateste, care-ti spune "daca gasiti pe altcineva, sa-l puneti administator"? Adica omul asta administreaza un bloc cu 4 scari in care nu exista constituita asociatie de proprietari. Practic, totul e administat de el si familia lui. Adica semnaturi pe la presedinte, administrator sunt trase de el si de nevasta-sa. Eu m-am mutat in blocul asta acum 2 ani si abia acum incep sa aflu de la unii vecini ce si cum.

Plus ca s-au adunat foarte multe datorii (e un bloc de garsoniere), s-a oprit apa calda si se pare ca nu vrea sa faca nimic in sensul asta (nici sa ii someze pe cei cu datorii, nici sa rezolve cu furnizorii de utilitati). Eu locuiesc pe o scara care nu are datorii (practic aici sunt oamenii care platesc intretinerea pentru tot blocul). Vrem sa ne separam cu toate utilitatile si sa ne constituim ca asociatie de proprietari doar in scara asta. Vrem sa sesizam pe cineva sa faca un control pentru ca lunar nu se afiseaza nimic (cat s-a platit, cat s-a incasat, ce datorii sunt...). Exista firme care sa preia in intregime astfel de probleme? Noi, proprietarii care inca mai gandesc, suntem dispusi sa platim o astfel de fima sau persoana care sa administreze scara fara probleme, sa o separe, etc, ... Daca nu, care sunt pasii care ar trebui urmati? Sesizari, etc...

merci,
George

- // -
Centrum Transport

Centrum Transport

(published in poze din scara 02 (=doi), 17435 de rotatii de apometru)
- // -

O scurta istorie a lu alministratoru

Big Brother cu carte de imobil, de N.C. Munteanu,
(din formula-as)


Un actor de seama al epocii de aur a trecut parleazul si in societatea capitalista multilateral dezvoltata. Nu e vorba de bunul si patriotul securist al lui Adrian Nastase, nici despre activistii lui Ion Iliescu, si ei buni, si ei patrioti, ci despre administratorii de bloc.

Pe vremuri, administratorii de bloc erau oameni importanti, formatori de opinie. Un administrator facea cat zece ONG-uri. E drept, nu monitoriza Guvernul, nu protesta impotriva mizeriei, nu umbla prin rufele murdare ale Puterii si nu organiza mitinguri impotriva abuzurilor dictaturii. Avea alte atributii. Era mana civila a Militiei si, desigur, a surorii ei mai mari, Securitatea. Cu o mana pe pix citeste...

- // -

Un nebun la mine-n bloc

Chiar sub mine sta un nebun. Nu eufemistic sau peiorativ, nebun-nebun. Nu pare agresiv cind il intilnesc pe scara (nici macar nu raspunde la salut), dar noaptea... noaptea urla. Aparent urla fraze coerente dar eu nu le inteleg pentru ca-s in ungureste (am recunoscut totusi citeva injuraturi). Pe cine injura si de ce, asta nu stiu, dar ce stiu e ca azi-noapte si-a depasit recordul personal si a injurat pe la 2:30, pe la 3:15, pe la 4 si pe la 5. A facut o pauza si a reinceput la 8.

Parerea mea este ca nebunul asta n-ar trebui sa stea cu mine in bloc ci intr-un sanatoriu undeva, sub observatie. Eu sint tolerant, dar parca as vrea si sa dorm o noapte intreaga, nu sa ma tot trezesc la cheremul nebunului. Ce pot face? Cui sa ma adresez?

Multumesc,
Serban

- // -

Interfon obligatoriu?

administratorul ne obliga sa platim interfon, dar eu nu doresc. unde ma pot adresa pt asta?

Mihai

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô