asociatia de blocatari

Copilul ca persoana

Buna ziua

Numele meu este Nela si locuiesc singura in Bucuresti intr-o garsoniera inchiriata. Sunt insarcinata in aproape 8 luni si vream sa intreb daca dupa ce voi naste copilul ar trebui sa fie si el trecut imediat la intretinere avand in vedere ca el nu consuma ca un adult?

Va multumesc din suflet pt raspuns si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati raspunde pe adresa mea de e-mail.

Cu tot respectul
Nela
neluta_andrei at yahoo.com

- // -

Am semnalat si ambiguu mi s-a dat

Buna ziua,

locuiesc intr-o garsoniera la etajul 6 din 8 si am o problema cu infiltrarea apei in locuinta (atat in camera cat si in bucatarie) printre placile exterioare ale blocului. As dori sa stiu daca cheltuielile cu lucrarile care trebuiesc facute trebuie suportate de proprietar sau este datoria administratiei sa faca acele reparatii. Intreb aceasta deoarece am semnalat problema administratorului de cateva ori si am primit un raspuns ambiguu, de genul ca si altora li se intampla acelasi lucru si ca este f. f. scump.

Va multumesc,
Adriana


- // -

In bloc cu (geronto)Mafia

Buna, problema mea e mai complicata ...

Locuiesc in Timisoara, la et 10. Evident probleme cu izolatia pe care nu vrea nimeni sa o repare, de-ar fi numai atat! Cum se poate schimba intregul Comitet al unui bloc, atunci cand acesta actioneaza ca Mafia??? adica sunt toti uniti si nimeni nu le poate face nimic. Locatarii sunt majoritatea pensionari naivi si atata timp cat le curge apa la robinet nu ii mai intereseaza altceva. Stau in acest bloc de un an jumate si nu s-a facut nici o sedinta de bloc! Am solicitat acest lucru de zeci de ori si nimic.

Mizeria e cumplita in subsol unde vesnic se sparge cate o teava, casa scarii e infecta, liftul abia merge cu doua persoane, acum 2 saptamani au disparut caloriferele de la parter, fara nici o explicatie. Nu exista fond de rulment sau de reparatii. Pe fatade e plin de reclame, dar banii incasati nu sunt afisati niciunde. Cand l-am intrebat asta pe un membru din Comitet, mi s-a raspuns ca nu e treaba mea si ca cine m-a pus sa ma mut la et 10, nu-l intereseaza pe el izolatia mea!

Cand am vrut sa ne punem antena de satelit pe o teava de pe bloc, presedintele, care si el sta la et 10, a facut un circ monstru si nu a vrut sa ne dea cheia nici macar sa ne verificam izolatia, desi la noi in casa se infiltreaza apa! M-a injurat infiorator si pe sotul meu l-a strans de gat de a trebuit sa chem politia (care i-a dat o avertizare ca e batran si nu are ce sa-i faca, desi sotul meu era plin de sange pe gat) !!! Pe bloc e plin de antene de la tot felul de firme care platesc evident o chirie despre care nu stie nimeni nimic.

Izolatia s-a reparat anul trecut doar deasupra a doua apartamente (unul era al presedintelui), la ceilalti doi (adica eu si un vecin) nu s-a reparat pt ca nu ne suporta presedintele. Nu stiu ce se face cu banii incasati din reclame (una acopera o parte din fatada de la apartamentul meu), nimeni nu informeaza pe nimeni, Comitetul e un fel de Partid atotputernic. Un proprietar are datorii de 17 milioane de lei!!! De mai bine de un an nu a platit deloc taxele, cum de nu ne-au taiat apa si restul utilitatilor??? Inseamna ca facturile se platesc din ceva bani, probabil din banii de pe reclame. Blocul e in zona centrala, va dati seama cati bani se incaseaza pt o reclama in centrul orasului???

Am vorbit cu aproape toti membrii si nici unul nu ia nici o masura contra celuilalt. Vreau sedinta de bloc unde sa-mi spun problemele si celorlalti locatari, vreau izolatia reparata, vreau o evidenta clara a banilor! Am fost la FALT si ei nu pot face nimic, m-au trimis la tribunal. Nu imi permit financiar un proces! Am citit toate legile, stiu toate drepturile si obligatiile Asociatiei de proprietari si concluzia e una singura: Comitetul trebuie dat in judecata! Dar pt asta e nevoie de probe scrise. Ce probe scrise sa aduc eu, daca nici un membru din comitet nu mi le arata la o sedinta? La ce institutii pot apela pt un control, un proces in tribunal m-ar costa enorm, plus avocatul? Am facut o instiintare scrisa la presedinte cu toate "durerile" noastre, nici nu s-a sinchisit sa-mi dea nr de inregistrare, adica nu am nici o dovada ca i-am inmanat acea hartie.

De atunci a inceput scandalul, nu mai primim cheia de la iesirea pe bloc, desi stau la et 10!!! e dreptul meu sa am acea cheie, a trebuit sa taiem lacatul ca sa putem urca pe bloc ca imi ploua in casa!!!! Am facut pe banii mei instalatia de curent de pe nivel ca nici lumina nu aveam! Presedintele are 76 de ani, administratoarea 73 aproape si amandoi stiu ca nu le poate face nimeni nimic.

Problema sunt ceilalti vecini care merg pe principiul: "da-i naibii de nebuni", noi nu ne bagam. Deci nici sedinta pt schimbarea Comitetului nu se poate face.

Ajutati-ma ca am ajuns la capatul rabdarii!!!!
Va multumesc,
Corina

- // -

Sediu uscat cu 4 scari

Buna ziua,

M-ar interesa daca este legal ca o asociatie de proprietari sa transforme un uscator din casa scarii intr-un sediu de asociatie fara a avea acordul tuturor proprietarilor din acea scara.

Ce conditii ar trebui sa intruneasca o asociatie de proprietari pentru a functiona in acel uscator?

Este legal ca o asociatie de proprietari sa aiba in administrare doar 4 scari, adica 80 de apartamente?

Va multumesc,
Marian P.

- // -

S.C. TERMIC TOP INSTAL S.R.L. efectuiaza

lucrari de instalatii apa si caldura in polipropilena, reparatii si Intretinere pentru subsoluri de bloc, coloane, tronsoane apa, apometre de scara, repartitoare de costuri orice tip de instalatie.

tel. 0765000798, 0726541401
pentru mai multe detalii accesati www.amenajari-instalatii.ro sau www.instalatii-sanitare.com.ro

Nu ne asumam nici o responsabilitate nici relativ la continutul site-ului si nici asa... in general.
P.S. stam fara chirie in bloc la zitec.

* Petroniu. Paul Petroniu.

proudly powered by satô